السَّلامُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ، سلام بر تو اي بقيةالله در زمين خدا! اصل موضوع و مفهوم «بقيةالله» كه معارف فوقالعاده عميقي را دربردارد، در بحث «معني و عوامل ورود به عالم بقيةالله» تا حدّي روشن شده است و ممكن است چون ما كلمة «بقيةالله» را به عنوان صفت آن حضرت زياد تكرار ميكنيم، به معني آن توجه لازم را ننماييم و نپرسيم چرا وجود مقدس امامزمان(عج) را با اين صفت ياد ميكنيم.همين قدر عرض كنم كه حضرت شعيب(ع) مردم زمان خود را كه كمفروشي و گرانفروشي ميكردند و متوجه چيزي بالاتر از سودي كه به ظاهر از اين كارشان بهدست ميآوردند نبودند، از اين كار نهي كردند و فرمودند: «بَقِيَّةُ اللّهِ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ»؛1
يعني، اگر مؤمن بوديد و به اسرار عالَم آگاهي داشتيد، ميديديد كه آن بقاء و وجود الهي كه در راستاي اعمال شرعي نصيب شما ميشود، براي شما بهتر است از اين سود كاذب و حرامي كه به دست ميآوريد. در اين آيه حضرت شعيب(ع) مردم را متوجه يك حقيقتي فرمود كه آن حقيقت عبارت است از مقام آزاد شدن از سود و زيان دنيايي و رسيدن به عالم «بقيةالله»، يعني مقام باقيبودن به نور «الله»، به جاي باقيبودن به اميدهاي وَهمي حاصل از سود دنيا.
حال با توجه به اين فكر و فرهنگ، وجود مقدس امام زمان(ع) مظهر تامّ آن مقاماند و لذا در بعضي روايات با آوردن صفت «بقيةالله اعظم» خواستهاند ما را متوجه كنند كه صاحب اصلي مقام «بقيةاللهي» آن حضرتاند. حالا با توجه به اين نكته كه مقام بقيةاللهي، مقام باقي بودن به نور «الله» است به جاي باقيبودن به اميدهاي وَهمي دنيايي، قلب خود را متوجه مقام بقيةاللهي حضرت ميكني و سلام ميدهي. سلام به آن مقام، بر اساس صفت بقيةاللهي، جوابش هم از آن مقام يعني مقام بقيةاللهي است و لذا إنشاءالله جواب ميفرمايند: «عَلَيْكَ السَّلام!» يعني همان انوار مقام بقيةاللهي بر تو نيز باشد. چه زيبا رؤيتي و چه درخشان سلامي و چه با بركت جوابي.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات شما عزیزان: